29.7.2012

Kesäkurpitsa vartaassa

_DSC0191

En tiedä parempaa, kuin saada ruokapöytään nälkäisiä ystäviä. Eilen nautimme poikani kanssa hurmaavan Natalian seurasta. Istuimme pöytään kolmen aikaan ja nousimme pöydästä 12 tuntia sen jälkeen*.

Grillivartaisiin pääsi paloiteltu possun sisäfilee, pekonia sekä kesäsipuleita. Sipulien makeus on ihan omaa luokkaansa juuri nyt, suosittelen kaikille sokerihiirille. Pöydässä oli myös fetasalaattia, maalaisleipää ja pari pulloa kylmää olutta.

Possusta ja sen lisukkeista ei ole kuvaa, mutta nämä kesäkurpitsavartaat tallensimme. Näin tällä tavoin taiteillut vartaat jossakin ulkomaisessa ruokalehdessä (olisiko ollut Food&Wine), jota en enää tuolta lehtikasastani löytänyt. Olen halunnut testata tuota tapaa jo kauan, mutta kun pöydässä on odottanut liki parikymmentä nälkäistä, ei tikkujen kanssa askarteluun ole ollut aikaa.
Kesäkurpitsa on halkaistu pitkittäin ja vuoltu siivuiksi juustohöylän avulla. Sekoitin oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria, pyörittelin vihreät öljyssä ja lävistin grillitikuilla. (Takua ei löytynyt.) Puisia grillitikkuja on hyvä liottaa vedessä hetken verran ennen grilliin heittämistä, jotta tikut eivät pala.

Vartaat grillivastuksen alle ja valmista tulee noin kymmenessä minuutissa. Kannattaa pyöräyttää vartaat puolessa välissä ympäri, jotta ruskistuvat kauniisti joka puolelta.

_DSC0188

*Pieni mies nukahti jo yhdeksältä, piirreltyään ensin parit tatuoinnit mustekynällä käsivarteensa ja saatuaan lupauksen pelata Natan kanssa kahdeksan tuntia Monopolya. Olin myös kuulevinani supinaa oppitunnista laudan päällä. Kohta meilläkin tunnetaan asvaltti-ihottuma, Vansit löytyvätkin jo kaapista. Kiitos Nata, kuvista ja seurasta.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköistä! Onnistuuko nämä grilllissä?

Hanna kirjoitti...

Joo, toki. Olin vaan niin laiska etten jaksnaut säätää grillin kanssa vaan käänsin uunin nupit kaakkoon ja grillivastuksen päälle.

Nata kirjoitti...

kiitos itsellesi! kylläpä jarnoa harmitti kun kerroin meidän päivästä! ps. olisit terävöittänyt kuvia hieman, olisin halunnut nähdä kesäkurpitsojen siemenet näissä kuvissa! :D

Tiina A kirjoitti...

Kesa ja grilli kuuluu niin yhteen! Herkullista!
Meilla ei ole mitaan mahdollisuutta grillata pikkupartsillamme, harmi.

Hanna kirjoitti...

Me käytettiin Nata valitettavasti kaikki terävöittämistyökalut lauantaina loppuun. ;)

Osta grillipannu. Se vaan levylle savuamaan ja kaikki räppänät auki, niin mekin grillataan läpi vuoden!

Asli kirjoitti...

Täydellistä! Mulla on oman palstan kesäkurpitsa jääkaapissa ja oon miettinyt mikä olisi tarpeeksi yksinkertainen tapa valmistaa se, jotta voi maistella kurpitsan omaa hentoa makua. Tässä se on!

Hanna kirjoitti...

Se maku tosiaan on niin hentoinen, että saa tulla esiin ihan sellaisenaan. Oma palsta sinulla, oi onnea!

Elina kirjoitti...

Onko Ottolenghi (ravintola/ keittokirjat) sinulle tuttu? Jos ei, uskon, että pitäisit tyylistä.

Blogiasi on ilo lukea!

Anonyymi kirjoitti...

Onko kukaan sanonut että muistutat näyttelijä Hope Davisia? Todella kauniita naisia olette molemmat.

Hanna kirjoitti...

Kiitos Elina viestistäsi ja vinkistä, eivät ole tuttuja. Aion tutustua, ehdottomasti!

Apua, ei ole, mutta nyt on. Voi kiitos!!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä on tuo ihana musta toppi?