28.2.2013

Avokadopastan äiti paljastaa: kirjaperheemme kasvaa!

_DSC6759
_DSC6725

Safkaa-kirjamme pr-päällikkö alias meikäläinen lipsuu suunnitelmistaan. Olin aikeissa kertoa tästä vasta ruotsinnoksen tultua markkinoille, eli huhtikuun puolella. En malta odottaa niin kauaa, joten kerrottakoon se nyt: alamme työstämään seuraavaa keittokirjaamme huhti-toukokuussa! Kirja saapuu painosta jo maaliskuun 2014 alussa, laskin että juuri sopivasti meitsin 35-vuotisjuhliin. Kirjan kustantaa vanha tuttu, Otava.

Suurin kiitoshan tästä kuuluu jälleen teille, jotka olette ottaneet esikoisemme niin avosylin vastaan ja päästäneet sen kotikeittiöihinne. Jokainen palaute on erityisen tärkeä, pidän niitä tienviittoina joiden mukaan suunnistan. Olen tiellä, jolle minun piti päätyä. Kiitos ihanat!

Jos seurailet Safkaa – Parempaa arkiruokaa -kirjamme kuulumisia Facebookissa, pysyt perillä myös uuden kirjamme käänteistä.

Tyhjensin tiskikoneen, pyyhin keittiön pinnat ja heitin essun naulaan.  Pidän parin viikon hengähdystauon, jonka jälkeen olen varmasti täynnä intoa, ideoita ja iloa vaikka muille jakaa.
5.3. on luvassa yksi ajastettu postaus, kotikoneen ääreen palailen 11.3.

Sillä välillä voitte ilahduttaa minua kommenteillanne, haluaisin kuulla mikä esikoiskirjassamme ilahdutti, mikä kaipaisi mielestänne viilausta ja mitä siitä jäi puuttumaan? Kuuntelen teitä, tietäkää se, arvon lukijat. 

_DSC6747_DSC6737

Kuvat ovat viikon takaiselta sunnuntailounaalta. 

38 kommenttia:

Citymami/Eva kirjoitti...

Innolla jäämme odottamaan :D!

Katri kirjoitti...

Oii, onpas mahtava juttu! :) Onnea! :) Taisin mainita tämän joskus aiemminkin, mutta Safkaa-kirja vaikutti todella mainiolta. Ainoa syy, miksi se jäi minulta ostamatta, oli kasvisruokien vähäinen määrä. Toivoisinkin lisää kasvisruokareseptejä uuteen kirjaan! :)

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn edelliseen, lisää kasvisruokaa, raakaruokakaan ei haittaisi :)

Johanna75 kirjoitti...

Hei,

Hieno uutinen, etukäteis-onnittelut uudesta kirjasta.
Samaa toivon minäkin, eli enemmän kasvisruokia. Ehkä joskus myöhemmin ihan oma opus vegeille?

Johanna75 kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sari - MrsAgatha kirjoitti...

Myös minä tulin toivomaan lisää kasvisruokia. :)

Niina kirjoitti...

Ou jee!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa! Onnea Hanna jo etukäteen! Kirja vaikuttaa ulkoisesti miellyttävältä, kuvat ja tektit selkeiltä. En osaa sanoa, mitä kaipaisin lisää/uutta. Nauti lomastasi täysin rinnoin!
Lauralaukku

PW kirjoitti...

Minakin tulin toivomaan lisaa kasvisruokia!

Anna kirjoitti...

Kirjan ulkonäkö ja koko oli erittäin kiva yllätys. Sopivan pikkuinen keittiöpuuhiin, ei vie paljon tilaa pienessä keittiössä.

"Käsin kirjoitetut" vinkit siellä sun täällä olivat kivoja.

Joku tuossa aijemmin toivoi kasvisruokia enemmän ja tokihan minunkin vegeilijänä moinen toive pitää heittää ilmaan.

Hyvää lomaa!

Anonyymi kirjoitti...

Jos tekisitte kasvis/kalakeittokirjan, ostaisin aivan takuulla! Esikoiskirja oli kaunis ja kiinnostava myös, mutta minulle liian lihaisa.

- Noora

Katja Kokko kirjoitti...

Jeeee!! Minulla olikin vahva etiäinen, että jotain tämmöstä on tulossa, onnittelut molemmille! Arvatenkin meikäläinen toivoo, että uudessa kirjassa oli enemmän kasvisreseptejä, se olisi ihanaa :) Nauti pötköttelystä auringon alla <3

Leena kirjoitti...

Hei! Olipa mukava uutinen! Kirja on ollut mieleinen, erityisesti siksi, että siinä on paljon konstailemattomia ohjeita, jotka perustuvat jalostamattomiin raaka-aineisiin ja ohjeet ovat myös riittävän yksityiskohtaisia ja sopivat siten myös kokemattomalle kokille. Kirja on myös hauska; se on juuri nyt lainassa ystävälläni. Hänellä on tapana nauraa ääneen sitä lukiessan ja kokeilla erityisesti niitä ohjeita, jotka saivat hänet nauramaan (esim. luumukohokas ja merimiespihvi). Itse en ostaisi kasvispainotteista kirjaa, koska pidän monipuolisesta sekaruoasta. Erityisesti kalaohjeet ovat tervetulleita ja samoin kotimaiset raaka-aineet, kuten sienet, marjat, kaalit, juurekset, peruna, maitotuotteet jne. Pyrin välttämään ulkomaisia raaka-aineita, lähinnä se on mausteita, hedelmiä, suolaa ja sokeria.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
tykkään kirjasta ehkä eniten sen takia että se on niin rautalangasta väännetty,tarinat,vinkit ja todelliset käytännössä koetellut ohjeet ovat herkkua jota ei monesta keittokirjasta löydä.
Yksinkertaiset ohjeet joissa ei liikaa aineksia, maanläheisyys plussaa.
Mitä kaipasin: keliaakikkona toivoisin että ohjeista niin moni kuin mahdollista olisi gluteenittomia. Gluteenittomuus ei ole vaikeaa tai mahdotonta ja lopputulos voi olla jopa parempi kuin vehnäjauhoilla tehty esim. leipomuksissa. Kastikkeen voi suurustaa maissijauhoillakin, ammattikokki varmasti keksii nokkelia ratkaisuja jotka käyvät kaikille.
Keliaakikkoja on Suomessa 30 000, perheenjäsenet mukaanlukien asia koskee vielä suurempaa joukkoa. Enkä usko että monessakaan taloudessa aina jaksetaan tehdä kahta erilaista ruokaa vaan kuten meillä että kaikki ruoka on gluteenitonta. Se on iso joukko ihmisiä joita kiinnostaa gluteenittomat reseptit.....En odota että koko kirja on gluteenittomia reseptejä täynnä mutta pieni viilaus siihen suuntaan ei olisi pahaksi :-)
Lopuksi voisin kertoa että tein pari päivää sitten lihapullia kirjan ohjeella (käytin vain gluteenittomia korppujauhoja (jotka kylläkin ovat aika yöks itsessään, täynnä lisäaineita)) ja ruokavieraana ollut äitini kysyi mitä olin laittanut niihin hyviin lihapulliin, miten olin tehnyt ne... touchdown. :-) ja ihan omasta puolestani voisin kiittää varhaiskaalireseptistä. Kevättä odotellessa.

Riikka kirjoitti...

Ihania uutisia! Ja ihanaa lomaa. Nauti auringosta!

/Riikka

Kati kirjoitti...

Yhdyn aiempaan kommentoijaan, joka kertoi, että "en ostaisi kasvispainotteista kirjaa, koska pidän monipuolisesta sekaruoasta".

Eli lihareseptejä kaipaan, koska niiden kanssa olen jostain syystä paljon varovaisempi ja kaavoihin kangistunut kuin kasvisruokien kanssa.

Eli nopeita ja yllättäviä liha- ja kalareseptejä!

Karoliina kirjoitti...

Hei Hanna,
kiitos kauniista ja innostavasta kirjasta. Ainoa syy, miksi Safkaa on itselläni vielä jäänyt kaupan hyllylle, on kasvisruokien vähäisyys. Parhaat, täällä blogissakin julkaistut reseptit Safkaa-kirjasta on toki otettu käyttöön, mutta koska liharuokia en itse tee tai syö, jää iso osa kirjan annista itseltäni sivuun. Seuraavaan kirjaan toivoisin siis kala- ja kasvispainotteista linjaa! Aurinkoista kevättä!

Kati kirjoitti...

En ymmärrä miksi kirja tulisi suunnata tietyn ryhmän tarpeisiin (kasvis/kalansyöjät)!

Liha on ihan yhtä hieno raaka-aine kalan ja kasvisten rinnalla ja siitä halutaan tehdä laadukasta ruokaa.

Hosuli kirjoitti...

Minä kans kasvisreseptejä kaipailen. :)

Honey kirjoitti...

"Safkaa" on ensimmäinen omistamani keittokirja. En koskaan uskonut ostavani yhtään ainutta keittokirjaa, mutta kun näin teidän kirjanne...se oli menoa! Ihania yksinkertaisia ja maistuvia ohjeita. (Tosin kalaruoista en niin välitä...*makuasia' :-))
Olen innokas kotikokki ja rakastan PASTAA!!! So PLEASEEEE pasta ohjeita lisää. Teidän ohjeella tehty Carbonara pasta esim. on paras Carbonara mitä olen koskaan maistanut. Asun ulkomailla ja olen asunut monessa maassa ja syönyt lukuisissa ravintoloissa. Mutta en ole teidän Carbonaran voittanutta vielä eteeni saanut. Ja kymmeniä olen maistanut! Avokado pastasta puhumattakaan;-)

PASTAA, PASTAA !!!

Anonyymi kirjoitti...

Komppaan edellisiä, kasvisruokapainotteinen kirja olisi erittäin tervetullut.
Tytti

Johanna kirjoitti...

Ihanaa, uusi kirja. Tykkäsin IHAN KOKO Safkaa-kirjasta :)

Klaara kirjoitti...

Onnea uuden projektin johdosta, uutta kirjaanne odotetaan meilläkin innolla!

Täysin aiheeseen liittymätön kysymys: mitä suolaa suosittelisit käytettäväksi ruoanlaitossa? Olen vasta äskettäin herännyt siihen, että teollisesti käsitelty ns. tavallinen ruokasuola ei taida olla sen enempää maun kuin terveellisyytensäkään puolesta paras vaihtoehto. Suolahyllyllä meni kuitenkin sormi suuhun. Meri- tai vuorisuolaa etsin, mutta millaista? Kiitokset etukäteen!

Klaara kirjoitti...

Onnea uuden kirjaprojektin johdosta!

Täysin aiheeseen liittymätön kysymys: mitä suolaa suosittelisit käytettäväksi ruoanlaitossa? Olen vasta äskettäin herännyt siihen, että teollisesti käsitelty ns. tavallinen ruokasuola ei taida olla sen enempää maun kuin terveellisyytensäkään puolesta paras vaihtoehto. Suolahyllyllä meni kuitenkin sormi suuhun - meri- tai vuorisuolaa, mutta millaista? Nyt olisivat hyvät neuvot tarpeen. Kiitokset etukäteen!

Eeko kirjoitti...

Itse en Safkaa -kirjaa omista, lainasin sen kyllä kirjastosta, mutta pikalainana en ehtinyt pitkään tutkia. Pidin kyllä, resepteistä ja kokonaisuudesta, kuvista ja tunnelmista. Jäi kuitenkin mieleeni.. Jossain etukannessa sisällä oli pieniä kuvia kollaaseina. yhdessä ihanan leivän kuva, ajattelin että siihen sitten kirjassa ohje löytyy , mutta ei ollutkaan, tai en sitä ensiselailulla löytänyt. Leipäfani kiinnittää ihanien leipien kuviin aina huomionsa, että pikkujuttu varmaan muuten. (ANTEEKSI jos muistan väärin sillä en omista kirjaa josta voisin tarkistaa.)

Anonyymi kirjoitti...

Avocadopasta on vanha tuttu maailmalta jo ainakin 10 vuotta sitten, en tiennyt että sillä on suomalainen äiti :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuden kirjaprojektin johdosta, hieno juttu! Kasvisruokaohjeita toivoisin minäkin enemmän uuteen kirjaan ja myös kotimaisen kalan käyttöä resepteissä. Ja minusta olisi ihanaa, että reseptien yhteydessä olisi juomasuositus. Ei niinkään yhtä tiettyä viiniä nimeltä mainittuna, vaan ennemmin minkä tyylinen (raikas, hapokas, sitruksinen, täyteläinen, nuori, vanha, puna/valkoviini tms.) viini/olut ruoalle teistä sopisi. Ja ettei kukaan lukija pillastu, niin toki myös alkoholittomat suositukset voisi mainita :) -kaarina

Hanna kirjoitti...

Tuhat ja yksi kiitosta tähän mennessä tulleista kommenteista, otamme toiveenne huomioon, kunhan pääsemme ensimmäiseen suunnittelupalaveriin mieheni kanssa.

Joku (anonyymi) ihemetteli sitä, että kutsuin itseäni avokadopastan äidiksi, kerrottakoon hänelle että se oli erään toimittajan lanseeraama termi, jota käytän ihan ylpeydellä. Ja olemme mieheni kanssa tietoisia siitä, ettei avokadopasta ole meidän keksintömme, tämä on vaan yksi versio siitä.

ArjaMarja kirjoitti...

Hienoa myös, että Safkaa kirjasta tulee ruotsinnos. Ruotsinsukulaisemme ovat kovasti odottaneet ruotsinkielistä suomalaista keittokirjaa.

karkki kirjoitti...

Mä toivoisin seuraavaan kirjaan lintuja, edes muutaman reseptillisen verran. Sovellan kyllä ihan hyvin lihaohjeet omaan makuun sopiviksi, mutta olisi kiva jos pari ohjetta olisi valmiiksi pureskeltu ;)

ps. Meillä oli eilen aikuisten illallinen pitkän kaavan mukaan ja Mies valmisti ruoat vähän soveltaen teidän ja Pipsan kirjan ohjeita. Illalinen oli huippu, kaikki tykkäs ja muutamia ohjeita pyydettiin mukaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Lisää pastaa tännekin kiitos! :) Keittoja voisi myös olla lisää, esim. joku superi kalakeitto tai kasvissosekeitto!

Hieman kritiikkiä nykyisestä: jotkut reseptit kirjassa ovat vähän turhan simppeleitä (esim. tomaatti-mozzarellasalaatti ja jotain muutakin samanlaista löytyi). Jollekin ehkä uusia, mutta muutaman vuoden ruokaa tehneenä en koe tarvitsevani reseptiä tomaatin ja mozzarellan yhdistämiseksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin toivoisin lisää kasvisruokareseptejä!

Toinen juttu mikä on vähän hämmentänyt, on resepteissänne oleva runsas voin ja rasvaisten maitotuotteiden käyttäminen. Olen kyllä tietoinen, että tällä hetkellä muodikasta käyttää täysrasvaisia maitotuotteita, raakamaitoa, luomumaitoa ja muuta "luonnollista" ja julistaa rasvattomat "käsitellyt" maitotuotteet alimpaan helvettiin...

Ikävää vaan on se, että moni suomalainen kantaa (tietämättään) geenejä, jotka altistavat korkealle kolesterolille. Ts. nuorella, hoikalla liikunnallisella ihmiselläkin voi olla kohonneet kolesteroliarvot, eikä tällaisen ihmisen missään tapauksessa pidä käyttää eläinrasvoja siinä määrin, mitä resepteissänne on käytetty. Kutsutte reseptejänne "arkiruoaksi", joten oletan niiden olevan kuitenkin tarkoitettu jokapäiväiseksi ravinnoksi?

Jokainen on toki vapaa syömään mitä haluaa ja mitä oma kroppa kestää. Kyllähän voilla, kermalla ja suolalla saa hyvää makua ruokaan, mutta itse arvostan enemmän sitä, että pystyy tekemään hyvää ruokaa vähärasvaisesti, terveellisemmin.

Maria H kirjoitti...

Hanna, kuten tiedät, rakastan kirjaanne ja reseptejänne! Olin ystävien luona viikonloppuna visiitillä ja tarjosivat aivan mahtavia hirvilihapullia taivaallisen sienikastikkeen kanssa! Laittaisitko muutaman perusherkullisen kastikeohjeen uuteen kirjaan? Toivottavasti olet nauttinut lomastasi! Plaillaan!

Anonyymi kirjoitti...

http://spotinka.blogspot.fi/

Vihreitätankoparsa-reseptejä, se on Niiiin herkullista.

sannika kirjoitti...

Toivoisin kevyempiä perheruokia, ruokia joita voi valmistaa ison satsin ja pakastaa osan tai muuten lämmitellä seuraavana päivänä, kasvisruokia. Papu- ja linssiruokia, juureksia.

Olen kokannut paljon Safkaa-kirjasta ja ruuat ovat saaneet meidän perheessä seka lasten että aikuisten hyväksynnän. Meillä syödään lämmin ruoka viikonloppuisin kaksi kertaa päivässä ja täytyy sanoa, että jos on viikonlopun mittaan tehnyt useamman Safkaa-ruuan, alkaa sunnuntaina olla jo melko raskas olo ja kaivata vaikka jotain kasvissosekeittoa. Siitä siis toive kevyempiin perheruokiin.

Joissakin ohjeissa olen huomannut että alussa käsketään laittamaan uuni päälle, mutta sitten laittamaan vaikka lihapullataikina puoleksi tunniksi jääkaappiin. Vähän turhan pitkältä tuntuu lämmitysaika sellaisessa tapauksessa. :-)

Ja sisällysluetteloon voisi laittaa kaikki lisukkeetkin omina hakusanoinaan - kerran etsin punajuurten reseptiä ja jouduin selaamaan aika pitkään, kun en muistanut että se löytyy reseptistä Lohta ja punajuuria.

Kaikkiaan Safkaa on kaunis kirja ja sisältää paljon herkullisia reseptejä, kiva kuulla että sille on tulossa jatkoa!

kia kirjoitti...

Minäkin kaipailen kevyempiä ruokareseptejä, joissa ei käytetä raskaita eläinrasvoja. Sukurasitteena olevat korkeat kolesteroliarvot eivät laske edes kovalla päivittäisellä treenillä, joten rasvaherkuttelu on pannassa.

Unknown kirjoitti...

Ostin Safkaa-kirjan lahjaksi 18-vuotiaalle, joka oli jo tehnyt blogista aiemmin ohjeita. Kirjasta on tullut koko perheen suosikki! Itse pidän siitä, että siinä on todellakin kaikkea ja mahdollista kasviksista lihaan. Meille on tullut jo monta vakituista suosikkia. Kirja on kaunis ja mattapaperi mukava, koko on mukava.

Anonyymi kirjoitti...

Wau ja onnea! Kaipailen kasvis-, kala- ja gluteenittomia reseptejä!