15.3.2013

Maagiset murot ja kohdistettu markkinointi


Raflaan oli eilen tuotu lähetin voimin suuri ruskea paperikassi nimelläni varustettuna. Mies toi sen kotiin ja kysyi että mitä ihmettä olen tilannut.
En ollut tilannut. Säkki piti sisällään amerikkalaisia aamiaisherkkuja ja ontuva aasinsilta linkitti setin erääseen matkanjärjestäjään. 

Lucky Charms -muroissa komeilee varoitusteksti: Voi vaikuttaa haitallisesti lasten aktiivisuustasoon ja heikentää tarkkaavaisuutta. Ei yllätä allekirjoittanutta, kun tuon INC-listan lukaisee läpi. Antaisitko lapsellesi aamiaiseksi? 

Magically Delicious, indeed. 
22 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Miten voi olla mahdollista! Hyvää koulupäivää vaan.

Olen sanaton.

Jaana kirjoitti...

Olen törmännyt vastaavaan tekstiin karkkipussissa, joka sekin oli myynnissä K-kaupan Amerikka-hyllyssä. Karkissa nyt ehkä jollain lailla voi sisällön odottaa hevonkukkua olevan, mutta se että joidenkin lasten (ikävä kyllä...) aamupala on jotakin tällaista... Ahdistus.

Tirsa-Laura kirjoitti...

Morjes!

Johanna75 kirjoitti...

Huh, en tosiaan tarjoaisi muroja lapsille tai edes itse söisi niitä. Mainitaan täysjyvästä, mutta mukana vaahtomakeisia. What??
Lisäksi sokeria, siirappia yms turhaa.

Murot sellaisenaan ja karkit erikseen. Pelkkä ajatus sokerihuurretuista tai coco popsista puistattaa.

Minka kirjoitti...

Eikä! :-D Toi murokapetissa oleva kuva kertoo kyllä jo kaiken olennaisen paketin sisällöstä ja sen terveellisyydestä.. Enpä tosiaan tarjoaisi lapsille, enkä söisi itsekään!

Veera kirjoitti...

Auts.

Sinini kirjoitti...

Haha :D niin jenkkii... Mut noi murot on aika hyvänmakusia! Toinen tosi hedelmäisen makunen jenkkimuro on froot loops :D Näyttää ihan karseelta, mut maistuu sairaan hyvälle! En kyl ehk käsittäis kummankaa näiden olevan terveellisiä aamupaloja, tai murojen muutenkaa... :P

Eeko kirjoitti...

Tässä tannoin eräs oppilaani lähti neurologisiin tutkimuksiin ylivilkkauden, pääkipujen yms oireiden takia. POika kyllä kertoi itse minulle juovansa JOKA PÄIVÄ n. 5 tölkillistä energiajuomaa. Ensimmäiset ennen koulun alkua... Syy-yhteyttä voisi etsiä ravinnonkin suunnalta.

Anonyymi kirjoitti...

Olen törmännyt muutamassa muussakin blogissa tuohon samaan pakettiin ja on hauska, että ainoana olet kiinnittänyt huomiota murojen sisältöön. Kaikki muut satsin vastaanottaneet ovat tainneet olla vain innoissaan ja kritiikittömästi selostaneet setin sisältöä. Mukavaa, että ilmaisista jutuista voi kirjoittaa myös kriittiseen sävyyn sellaisen ollessa tarpeen. Arvostan! -H-

PW kirjoitti...

Oi jestas. Tuli vaan mieleen etta mitahan taman paketin lahettaja oli ajatellu sun kirjoittavan tasta tuotteesta?!? ;)

Johanna kirjoitti...

Huh. En söisi noita edes itse, ellen sitten haluaisi irtokarkkeja noilla korvata, siihen varmaan kelpaisivat?

Katje kirjoitti...

Auts, yoks :)
Taidan pysyttaytya puurossa kuitenkin.

Chez Jasu kirjoitti...

Lisätty sentään vitamiineja ja kivennäisaineita. Nekö sitä vilkkautta aiheuttaa?

Chez Jasu kirjoitti...

Lisätty sentään vitamiineja ja kivennäisaineita. Nekö sitä vilkkautta aiheuttaa?

Maria kirjoitti...

No öh... karkinhimoon? Ehkä. Aamupalaksi? Ei ikinä!

Anonyymi kirjoitti...

Kanadalainen kämppikseni taannoi kommentoi sellasta peruspakaste-mozzarella-pizzaa sanoin et toihan on tosi terveellinen, meillä päin se laskettais yhdeks päivän viidestä kasviksesta! -.-

Anonyymi kirjoitti...

Teillä herkutellaan ;-)
Mäkin herkuttelin eilen ystävien kanssa Raflassa.Ihanaa ruokaa, hyvä fiilis ja superystävällinen tarjoilija, joka vastaili kysymyksiimme ja suositteli ystäväni mukaan juuri oikeaa valkoviiniä.
Asiasta toiseen...Miten sun juoksutreenit ovat sujuneet?
Minna

Minttu kirjoitti...

Itse söin kyseisiä muroja jenkeissä. Kun teki kovasti mieli jotain makeaa, niin kävivät karkin asemasta - ei aamupalan.

Kuitenkin uskon, että esim. suomalaiset sokerihuurretut riisimurot ei sinänsä ole sen kummepia. Yhtä lailla niissä on räjähdysmäisen nopeasti vaikuttavia sokereita.

Mutta kysymykseen vastaus: en antaisi aamupalaksi lapselleni, enkä itsellenikään.

Anonyymi kirjoitti...

Hyi helv... tulee elävästi mieleen vierailu espanjalaisen perheen luona vuosia sitten. Olin epäkohtelias vieras, kun parin aamun jälkeen sanoin, että sori, nyt tämä äiti lähtee kauppaan ostamaan aamupalaa omalle perheelleen. Teki mieli kunnon leipää, kananmunia, juustoa ja kinkkua, kun tarjolla oli järkyttäviä vanukkaita, pullaa ym. höttöä. Lapsetkin narisivat, ettei heti aamusta ole kiva syödä "herkkuja"... Välit säilyivät kuitenkin hyvinä, he kun kuvittelivat, että me köyhässä Suomessa emme koskaan saa mitään "hyvää"... anja

ps. joo, siis en tarjoaisi lapsilleni; puuroa, leipää ja teetä meillä aamuisin syödään, mutta joskus harvoin lipeän muroihin ja sit taas lapset itsekin pyytävät puuroa...

Anonyymi kirjoitti...

Siis lukeeko tuossa incissä että se sisältää nikotiiniamidia??? Nikotiinia lapsen aamiaismuroissa. Huhhuh.

Anonyymi kirjoitti...

Mjaah nikotiiniamidi tarkoittaaki pikaisella googletuksella niasiinia joka on ilm. näitä lisättyjä kivennäisaineita. Huh pelästyin. Mutta en siltikään tarjoaisi noita yhdellekään lapselle aamiaiseksi. Tai muutenkaan.

Nata kirjoitti...

hehhe, heitin nuo roskiin ottamatta kuvaa :D