18.3.2013

Tillimuhennetut perunat ja graavattua lohta

Tässäpä maaliskuun Gloriasta löytynyt tillimuhennettujen perunoiden ja graavatun lohen resepti. Myönnettäköön, etten itse ollut kovin vakuuttunut kun näin mieheni ensimmäisen kerran valmistavan kyseistä annosta. Voikohan moinen olla hyvää? Ja tiedättekö, siitä tuli kertaheitolla yksi lempiruoistani. Perunoiden parissa kuluu jokunen tovi, mutta jokainen hellan ääressä vietetty minuutti on lopputuloksen saapuessa pöytään sen arvoinen. Suussa sulaa ja järki lähtee. 
Kuvat Sami Repo / Gloria

Lue täältä, mitä kuvausten kulisseissa tapahtuu. 

9 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Minkälainen peruna on tähän paras, jauhoinen vaiko kiinteä? Näitä perunoita kokeillaan varmasti, kiitos reseptistä!

Lilli kirjoitti...

Heippa Hanna, hyvältä näyttää! Graavilohen suurena ystävänä tekisi mieli kokeilla tätä.. Onnistunee varmasti myös pienemmällä lohenpalalla yhtälailla, yhden ihmisen taloutta ajatellen?

Kuule, mitä mieltä olet tästä, mitä löysin Iltalehdestä, kovin kyseenalaisesta lähteestä kylläkin, mutta silti. "Vanhentunutta lihaa myydään uudelleen...ravintolat pahimpia"

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2013031816778849_ru.shtml

Pitääkö tämä kovinkin paikkansa, noin niinkuin ravintolamaailmassa yleisesti? En usko että Raflassa taikka Maxillissa kuitenkaan, sen verran olen sinua oppinut tuntemaan näin blogin välityksellä :)

Kaunista kevättä teille, uutta kirjaa odotellessa ;)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Tilli on jännä yrtti - se on ihan huippuhyvää, mutta jotenkin ainakin minun mielessäni se usein assosioituu vähän "vanhanaikaisiin" resepteihin. Kiva, kun sitä on ruvettu taas nostamaan enemmän esille ja trendikkääksi.

Meillekin muuten vihdoinkin kotiutui tuo Safkaa-kirja. Blogistani löytyy Toton 2v reaktio lohireseptiin, jos suora lukijapalaute kiinnostaa ;-)

Seuraavaa kirjaa odotellessa...

Hanna kirjoitti...

manteli, valitse puolijauhoinen- jauhoisesta perunasta saat sakeamman muhennoksen.

Lilli, onnistuu varmasti! Tosin jos ihan yksin syö, ostaisin melkeinpä valmiiksi graavatun, hinnassa ei liene suurta eroa. sikäli kun sinulla on hyvä kalakauppias.
Ravintoloissa on eroja, en itse koskaan astuisi sisään ravintolaan, jossa epäilen käytettävän pilaantuneita raaka-aineita. Samaa suosittelen muillekin. ;)

Kiitos Minna viestistä, tsekkaan blogistasi palautteen! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tilli on suosikkini ja sopii moneen ruokaan, kun vaan uskaltaa kokeilla. Kesällä poimin sitä kasvimaaltani myös maljakkoon, varsinkin kruunuvaiheessa... Se on myös mauste, joka ei parane, kun se kuivataan. Joskus on joutunut ostamaan ja hyi hitto, se saattaa jopa pilata ruuan... Rakuuna taas on mun mielestä mauste, joka ei ole hullumpi kuivattunakaan... anja

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

meillä ne dillstuvade potasirasna serveras men bräckt lax, mietin sitä siitä kirjoittaessani että mitähän se olisi suomeksi?? sain siitä muistaakseni tillimuhennettuja perunoita ja paistettua lohta. vai olikohan se pariloitua? aivan ihana keväinen ruoka joka viileän kuivan valkoviinin kanssa nautittuna on sitten sitä elämää aivan samalla tavalla kuten pienen pieni pala pariisia kädessä.;)

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

vaikken paljon tillistä pidä jotkin uoats sitä vaativat, tässä hyvä esimerkki. meillä nämä tillimuhennetut perunat tarjoillaan med bräckt lax. mietin pitkään kun siitä aikoinaan kirjoitin mitä se olisi suomeksi ja taisin päätyä paistettuun loheen tai pariloituun loheen. tämä on kutenkin taas niitä ruokia joilla saa saikaan aivan eri paikan j atunnelman kuin paikan päällä. kuivaa viileää valkoviiniä ja tukholmassa isän kanssa sitä yhtäkkiä ollaan vaikka isä kuollut jo vuosia sitten. sama vaikutus kuin pieni pala pariisia kädessä.;)

Hanna kirjoitti...

Anja, kuivatusta tillistä en perusta minäkään.

Herkkusuun lautasella, meilläkin matkataan tämän ruoan kanssa mieheni äidin ruokapöytään ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kuuluuko perunan olla raaka vai kypsä? Missä vaiheessa lisään muskotin? Tuossa se on porissut jo 20min, ihan litkua vaan :(