30.4.2011

Kaalimaan karitsaa


DSC07607






Keitetty kaali voi kuulostaa epäilyttävältä, mutta on suolan ja voin kanssa aivan hemmetin hyvää.
Leikkaa varhaiskaali neljään (kuuteen jos iso yksilö) osaan, huolehdi että kantaa jää kuhunkin osaan tarpeeksi, jotta kaali pysyy keitettäessä kasassa.
Upota kaalit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä viitisen minuuttia. Testaa haarukalla kypsyys kannan tuntumasta, kuvan kaalit kiehuivat kuusi minuuttia. Älä keitä liikaa.
Nosta kaalit vedestä reikäkauhalla ja valuta vesi pois. Laita kaalit valumaan hetkeksi kuvan tavalla, jotta kaikki vesi valuu lehtien välistä pois.
Laita kaalit lautaselle, valele voilla ja ripottele päälle sormisuolaa.


Leikkaa kare luiden välistä kyljyksiksi. Kuumenna pannu, lorauta sinne reilusti oliiviöljyä ja keskelle pannua heität halkaistun valkosipulin ja pari timjamin oksaa. Suolaa ja pippuroi huoneenlämpöiset kyljykset, iske kuumalle pannulle, paista pari kolme minuuttia per puoli.


DSC07617





DSC07610


Asettele kyljykset kaalien kainaloon tarjoiluvadille ja kaada paistoliemi niiden päälle. Kinastelkaa lempeässä mielessä siitä kuka saa valkosipulin, itse syön niitä kuusi viikossa. Taivaallista herkkua. Valkosipuli on jonossa seuraavana, sille tehdään kunniaa ihan omalla postauksellaan.

Ei paljon yksinkertaisemmaksi ja nopeammaksi voi muuttua, vai mitä? Jos nyt huonoja puolia pitää etsiä, niin tässä ei oikein ehdi edes aperitiivia ajattelemaan kun ollaan jo ruokapöydässä.


Viiniksi valitsin Tommasin Ripasson, toimii.


DSC07632

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam mitä herkkua, täytyypä kokeilla.

Hanna kirjoitti...

Tee se, yksinkertaiset jutut on parhaita! ;)

maijanmaja kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Kaalista tulee huippuhyvää myös voissa ja sokeriripauksessa valurautapannussa paistamalla, juuri tuollaisina lohkoina. Lopuks suolaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, tätä täytyy kokeilla! Höyrykattilassa kaali pysyisi takuuvarmasti koossa...? :)

Hanna kirjoitti...

Joo, valurautapannu on keittiön ykkösjuttuja. Kiitos vinkistä, testaan varmasti!

Olet oikeassa, meillä ei ole hörtykattilaa niin homaa on hoidettu noin. Pienempiä juttuja, kuten parsakaalia varten on kattilan pohjalle laitettava silikoninen reikäpohja, joka on loistokeksintö.