18.8.2011

Hapansilakkaa


DSC00573


Olen melko ennakkoluuloton ruoan suhteen, olen maistanut jopa pässin kiveksiä (ja saanut siitä kunniakirjan) huokaus sentään, tällä niitetään kyseenalaista kunniaa. 

Tänään olen haasteen edessä, olen menossa maistamaan Palaceen Suomen Osteriakatemian hapansilakkaa. Samaan kellonlyömään perinteistä pidetään kiinni länsinaapurissa ja kilistellään snapseilla sielläkin, hapansilakkakausi alkakoon! 
Hapansilakka on ruotsalainen perinneruoka, käynyttä silakkaa suola-vesiliuoksessa. Ei, en ole koskaan maistanut.

Suuret lentoyhtiöt ovat kieltäneet hapansilakan kuljettamisen koneissaan, räjähdysvaaran takia. Käynyt silakkaliemi ei välttämättä ole parfyymeista se houkuttelevin. Arlandan lentokentältä ei siis tätä herkkua enää saa. 

Mieheni nauroi kun kerroin aikeistani, ei kuulemma uppoa minulle. Sehän nähdään. Palacen keittiömestari nauttii luottamustani ja uskaltaudun klo 14.30 ottamaan käynyttä silakkaa pyrstöstä. Palataan tähän myöhemmin. 

Jos joku teistä tuntee tämän käyneen kaverin, huutakaa toki mitä piditte.


Kuvan kalaparat eivät liity tekstiin millään tavalla.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hanna ihana, minä olen yrittänyt maistaa, mutta epäonnistunut surkeasti. jo haju on tyrmäävä, enkä pysty nostamaan hapansilakkaherkkua nenän tasolle, suuhun laittamisesta puhumattakaan. toisaalta en juo snapseja, ehkäpä se on johtunut siitä;).

terkuin,

Teresa

tanjatuulikki kirjoitti...

Ruotsissa kasvanut mieheni on minut tähän "herkkuun" joskus tutustuttanut. Maku ei mielestäni ole niin paha, mutta se haju.. Asuntoa sai tuuletella sen aikaa, että kovin usein ei meidän perheessä tätä kyllä syödä ;D.

äitiliini kirjoitti...

Olen saanut kyseisen herkun sekä tuta (sain lientä kasvoilleni purkkia avatessa) että maistaa! Haju on SANOINKUVAAMATON eikä maku (vaikkakin ihan kohtuullinen) poista aistien yhteisvaikutuksen tekemää oloa! Katsotaanpa onko äidistä polvi parempi-jään odottelemaan mielenkiinnolla postaustasi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Olen maistanut ja siihen se jäi, snapsista huolimatta. Isäntäväki oli kattanut alkupalapöydän varmuuden vuoksi tuuliselle laiturille, mutta ei auttanut, haju oli tosiaan tyrmäävä. En kyllä pitänyt maustakaan. Onnea yritykselle! - Leena

Hanna kirjoitti...

Teresa, etkö sinäkään? Apua, mua alkaa nyt pelottaa. Oon melko herkkä väärille konsistensseille (okei niistä kiveksistä ei puhuta) ja vahvoille hajuille. No, kai se nyt on vaan mentävä ja testattava. Snapseja en minäkään juo, joten ei se tule auttamaan allekirjoittanuttakaan ;)

Kiitos kommenteista, olen nyt entistä epäluuloisempi ja kiinnostuneempi!

Inni kirjoitti...

Ajattelin jo että onpas kuvassa freshiä kalaa otsikkoon verrattuna. Odotan innolla raporttia! Seuraavana sitten islantilaisten mätä hai?

Murkinamasu kirjoitti...

Kerro ihmeessä miten kävi Palacessa. Saitko syötyä "herkkua" ja valmistettiinko sitä jollai killer-reseptillä? :)