28.8.2011

Kotikutoiset ranskalaiset


DSC04858


Osta mahdollisimman isoja perunoita, kuori ja suikaloi tikuiksi. Tyylipisteitä ei kukaan laske, mutta jos välität sormistasi, niin suosittelen mahdollisimman terävää ja isoa keittiöveistä. Itse suosin Macin veitsiä, jotka olen hankkinut Chez Mariuksen valikoimista.

Laita perunatikut likoamaan kylmään veteen vartiksi, kuivaa keittiöpyyhkeellä ja asettele leivinpaperille jossa rohkealla kädellä kaadeltu lammikko oliiviöljyä.
Lohko perunoiden päälle muutama valkosipulinkynsi ja lorauta päälle vielä lisää öljyä. Rosmariini ja timjami viihtyvät myös pellillä perunoiden kanssa, rohkeasti sekaan vaan jos yrttipuutarha jakelee antejaan.
Laita perunat uuniin, 150 asteeseen noin 20 minuutiksi, ota pelti uunista ja siirrä perunat toiselle pellille, jossa leivinpaperi.
Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen ja laita perunat sinne, kunnes ne alkavat saamaan pintaansa väriä.

Heitä perunat kulhoon, suolaa sormisuolalla ja nauti. Viereen voit paistaa pihvin ja askarrella bearnaise-kastikkeen. Ohje siihen tulossa ihan lähitulevaisuudessa.
Kotitekoisten sipsien ohjetta pyytäneille, homma toimii samalla tavalla kuin tässä, kunhan vaan viipaloit perunan siivuiksi.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos,näitä teenkin lapselle joka koukussa ranskiksiin.