3.4.2012

Uunijuureksia


Teen usein uunijuureksia, niiden luonnollinen makeus (hunajan avulla esiin houkuteltuna) on ihastuttanut perheen pienimmänkin puolelleen.
Lämmitä uuni 180 asteiseksi.
Tarvitset perunoita, porkkanoita, lanttua ja palsternakkaa. Pese ja kuori, pilko, paloittele ja kuutioi, mitä nyt mielesi ja veitsesi päättääkin tehdä. Palsternakka tulee pieniä hiukan snadimmaksi kuin muut, sillä se kypsyy hitaammin kuin muut luetellut.
Laita perunalohkot kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla, runsaalla öljyllä, timjamilla ja rosmariinilla. Nosta perunat kulhosta uunivuokaan ja heitä loput juurekset öljyiseen kulhoon, porkkanat, lantut ja palsternakka tykkäävät hunajasta, joten lisää pari ruokalusikallista hunajaa ja pyörittele sekaisin.
Juureksetkin mukaan vuokaan, vuoka uuniin. Pidä uunia silmällä, puolen tunnin kuluttua voit tökätä juureksia tikulla ja arvoida kypsyyden.


1 kommentti:

urubisu kirjoitti...

Hei minkä kanssa sä yleensä tarjoilet näitä? meilläkin syödään usein uunijuureksia talvisaikaan, oikein lähiruokaa ja sopii opiskelijan budjetillekin. Heitän välillä kanaa pellille mukaan tiriisemään mutta olisko sulla vinkkejä millä laajentaa repertoaaria?