27.4.2012

Chilinen kesäkurpitsasalaatti

_DSC0974


Resepti kahdelle

2 pientä kesäkurpitsaa
1 tl sormisuolaa
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili halkaistuna (poista siemenet)

2 kuhafileetä
1 sitruuna

Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, poista siemenkota lusikan avulla. Ihan pienistä kesäkurpitsoista sitä ei tarvitse poistaa, nestettä ei niiden sisällä juurikaan ole.
Paloittele kesäkurpitsa ja suolaa se. Anna vetistellä kulhossa 20 minuuttia. Valuta vedet pois ja kuivaa keittiöpyyhkeen avulla.
Laita oliiviöljy pannulle, mukaan halkaistu chili ja viipaloitu valkosipuli. Älä viipaloi liian ohueksi, joudut nimittäin ottamaan valkosipulin pois pannulta, kun se alkaa osoittaa ruskettumisen merkkejä.
Lisää sitten chiliöljyyn paloitellut kesäkurpitsat ja vokkaa viitisen minuuttia. Jos olet valkosipulin ystävä, laita valkosipulit mukaan loppuvaiheessa.

Paahdoimme kaverikseen kuhaa, happoa antoi lautasen reunalle halkaistu sitruuna ja keväinen Logan Sauvignon Blanc.



1 kommentti:

Heini kirjoitti...

NAM! kuulostaa taas tosi hyvältä. Linkkasin sen kaalisalaatin ohjeen sitä tehtyäni fb-profiiliini ja nyt koko lähipiirini taitaa nauttia ko. salaattia vappuna nakkien kaverina ;-)