26.1.2013

Astetta parempi pakastepitsa

DSC_6043

DSC_6044

Kun on ollut pitkään päivittämättä ruokablogia, on paine ensimmäiselle ruokapostaukselle melkoisen suuri. Jotain erityistä se pitäisi olla, jotakin mistä lukija on innoissaan ja pystyy soveltamaan omassa arjessaan. Sitten sen keksin: pakastepitsa!

En osta eineksiä, mutta tämän pakastepitsan olen ominut nyt on niin jumalaton nälkä että näköä haittaa -ostoslistalleni, on se sen verran mainio kaveri, että esittelen sen teillekin.
Lähikauppani pakastekaapista löytyvä, luomuleimalla siunattu kasvispitsa maksaa alle seitsemän euroa. Pitsa sisältää kivan määrän vihanneksia, kuten paksuja siivuja munakoisoa ja värikästä paprikaa, siinä on rapea pohja ja se maistuu hyvältä. Viipaloin pitsan päälle lisäksi mozzarellaa ja kun kannan sen pöytään, heitän päälle vielä kourallisen basilikaa tai rucolaa, loraus oliiviöljyä, hiukan suolaa ja myllystä mustapippuria. Siinä se, vallan mainio hätälounas.

Ilmianna kommenttilootassa pakastimen parhaat, otan vinkkinne ilolla vastaan. Olen tapojeni orja ja hamuilen pakastealtaasta Kukonharjan kukonpoikia, marjoja, jätksiä ja pakasteherneitä. Mitä muuta sieltä löytyy, kertokaa!

Ps. tehkää huomenna tuunattua pakastepitsaa, jos sattuu päätä särkemään. Yksi lukijani toivoi ohjetta krapularuokaan, tämä postaus on omistettu sinulle.

DSC_6062

19 kommenttia:

Laukku kirjoitti...

Kiitos vinkistä ja innostava blogista! Miun uusi kiirepäivän lounaspelastus on Apetitin (muistaakseni) peruna-juureskeitto, jota tuunailen fetalla, öljyllä ja mausteilla.

t. nimim. "Kun aikaa on vain viisi minuuttia" a.k.a. kolmekuukautisen vauvan äiti

Anonyymi kirjoitti...

Laitatko mozzarellan ennen vai jälkeen uunia?

Pieni Lintu kirjoitti...

Näyttää herkulle!!

Cherry jam kirjoitti...

No juuri tänään tein todella herkullista lohi-katkarapu-spagettivuokaa (ohje tulossa blogiin,jos jota kuta kiinnostaa) ja paras pakaste vinkkini on tällä hetkellä kuorelliset katkaravut. Tein jokin aika sitten ihanaa espanjalaista katkarapuherkkua, ja ohjeessa käskettiin ostaa kuorellisia ja kuoria ne itse. Tein työtä käskettyä. Ja ou mai gaad että ovat niin paljon paremman makuisia kuin valmiiksi kuoritut, tai toisin sanoen ne maistuvat ihanilta siinä missä valmiiksi kuoritut ovat mauttomia. Tästä lähin pyrin siis ostamaan aina kuorimattomia rapuja!

Hanna kirjoitti...

Vähän naurattaa tämä postaus, mutta tottahan se on – joskus sitä pakastepitsaakin tulee syötyä. ;) Suosittelen myös sushia tuohon elämänvaiheeseen, se kun odottelee pöydällä nätisti, eikä tarvitse huolehtia että jäähtyy.

Pitsa on ensin uunissa 5-10 minsaa, sit laitan juuston päälle ja pitsa takaisin uuniin.

Eikö vaan, pakkasen helmi! ;)

Hanna kirjoitti...

Cherry Jam, totta tuo! Hakiksesta haen samaa tuotetta minäkin, en tosin ole pitkästä aikaa muistanut noiden olemassaoloa. Kiitos muistutuksesta!

Marjo kirjoitti...

Oijoi, mä vaaaaaaadin meidän lähi-Alepaankin tuollaista pitsaa. Sieltä saa vain iänikuisia ja mauttomia roiskeläppiä, kinkulla, jauhelihalla tai niiden kombolla.

Hanna kirjoitti...

Vaadi! Tää on ehdottomasti maukkain pakastepitsa mitä Suomesta saa.

Rouva (Rikka ja Ruoho) Idästä kirjoitti...

Pistän mieleeni, kiitos! Meidän ehdoton suosikkieines on Deliciestin pelmenit. Uppoavat lapsiin satavarmasti ja valmistuvat muutamassa minuutissa.

http://www.deliciest.fi/pelmenit/

tui kirjoitti...

apetit pakastepinaatti! ja pinaattikeittoa siitä sitten. nopeaa ja halpaa!

vaikka onkin kalliimpaa kuin pirkkapinaatti, mutta huomattavasti parempaa ja kotimaistakin.

Anonyymi kirjoitti...

Pakasteherneet todellakin ovat ihan superfoodia. En toki viljele hernettä, mutta tiedän alan lehdistä, että harvan tuotteen matka pakkaseen on niin loistava, kuin herneen. Se jos mikä osataan Suomessa. Mutta asiaan, pinaattikeitto on ehkä se, jota meillä silloin tällöin syödään kera naapurin maalaiskananmunien ja isäntä ja koirat diggaa maksalaatikkoa, mutta muuten, ei ei ei ja ei eineksille ja pakasteille... anja

Hanna kirjoitti...

Rouva Idästä, kiitos vinkistä!

Tuota olen itsekin ostanut, totta joka sana! ;)

Pakasteherneet on vaan niin mahtavia, chili-pekonipasta ei olisi mitään ilman niitä. Joskus lapsi syö koko kulhollisen kuumia, voilla valeltuja herneitä. Lempiruokaa. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Joskus sai Finduksen parsaa pakastealtaasta, pidin sitä aina pakkasessa. Pastaa, nokare voita, cayennepippuria, mustapippuria, suolaa ja paljon keitettyä parsaa pilkottuna... valmista 5minuutissa, aah. Harmi, että liian harvoin nykyisin löytää sitä :( (viimeinen näköhavainto Lauttasaaren k-marketista joskus vuosi sitten)

Toinen suosikkini on nämä valmiit pakastetut mereneläväsekoitukset, jotka saa heitettyä tomaattikastkkeeseen valkosipulin ja mausteiden kera, ja pasta mare no monti on valmista.

RouvaS kirjoitti...

Voi kun tuota saisi täältä meiltäkin päin, mutta taitaa olla turha toivo...

Pakasteherneiden lisäksi pakastemaissi on mielestäni yhtä loistavaa. Pakkasesta mulle maissi, kiitos. Niin ja pinaatti. Pinaattikeitto (oma versioni on jotain hyvin erilaista kuin koulun maito-jauhoklimppi) on parasta lohturuokaa ja pakastepinaatti toimii mielestäni siinä parhaiten, vaikka kesäisin pinaattia kasvaa ihan omassakin puutarhassa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvännäköinen pizza täytyy myöntää, mutta järkky kallis! Pizzan lopulliseksi hinnaksi tulee noin 10 euroa, kun sitä lähtee tuunaamaa käyttämilläsi aineksilla. Hyvistä pizzapaikoistakin saa jo tuolla hinnalla ja isomman vielä kaiken kukkuraksi.

Itse en ostaisi.

Hanna kirjoitti...

Nuo mereneläväsekoitukset ovat kuumotelleet minuakin kaupassa, täytyy vihdoin testata!

Me ostetaan niitä vakuumipakattuja maissintähkiä silloin tällöin, hyviä ovat. Kiitos vinkistä!

Stadissa on pari hyvää pitseriaa, eilen olimme syömässä Skiffersissä, oli aivan huippua! Aina ei kuitenkaan ehdi ravinteliin, kun kaipaa pikaruokaa lähikaupasta, siihen saumaan tämä pitsa toimii. Jos tiedät mistä pitseriasta saa munakoisoa ja kesäkurpitsaa pitsansa päälle, kerro heti! ;)

Nata kirjoitti...

tampereen napolista saa ihan mitä vain pitsan päälle. meillä on edelleen se pirkanmaan ruokamatka tekemättä!

parastepitsoista mun lemppari on klassinen läskimozzarella. ei pakastpitsalla tarvi hienostella, eihä? varsinkaan krapulassa.

Anonyymi kirjoitti...

Krapulassa kuuluu syödä "miesten" ruokaa, eli tuottaa kioskilta karmein pläjäys ja rasvan hajuinen kahden desin purkki maitoa... anja

Anonyymi kirjoitti...

Munakoisoa ja kesäkurpitsaa pitsan päällä löytyy Lauttasaaren Casa Maresta. Olen hulluna munakoisoon ja mielestäni pitsa on todella hyvää. Paula