10.1.2013

MeNirsot MeNaisissaYlpeiden nirsojen lisäksi suosittelen kuikkaamaan lehdestä blinireseptimme, niitä meillä nautitaan tulevana viikonloppuna. Laiskana rouvana aion pihistää pari valmista crème brûléeta Maxillista, niitä kun ei viitsi kotona tehdä kolmen ihmisen tarpeisiin. Säilyvät toki jääkaapissa, mutta meillä eivät säily.

Ps. Kuvateksti pitää paikkansa, en ihan käsitä miten olen tuohon joskus taipunut – neljä crème brûléeta yhden illallisen aikana. Varsinainen possu.7 kommenttia:

Nelly kirjoitti...

Olet siis syönyt minunkin edestäni - en ole meinaa ikinä edes maistanut creme bruleeta! :)

Hanna kirjoitti...

Korjaa tilanne, se on maailman hienoin herkku! ;)

Hannele kirjoitti...

Tein viime viikonloppuna elämäni ensimmäiset creme bruleet. Itse vanukas onnistui täydellisesti, mutta sokerin tohottaminen vaatii pikkusen treeniä. En oo asiasta yhtään pahoillani; mitä enemmän harjoittelua, sitä enemmän bruleeta!

Hanna kirjoitti...

Jos valmiita bruleita säilyttää jääkaapissa, kannattaa aina kuivata pinta talouspaperilla ennen sokeroimista. Sitten vaan ruokosokeria pienen miehen kourallinen, kipon kääntelyä suuntaan ja toiseen, ylimääräiset sokerit hus pois ja sitten polttelemaan. Aloita pienellä liekillä ja anna palaa, suosittelen polttamaan ihan kunnolla, siitä se rapeus syntyy. Ei auta jos sitä hiukan osoittaa, saa ihan kunnolla poltella, jos meinaa osua meitsin makuhermoon. Tsemppiä treeneihin! ;)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Minullekin tuottaa tuo rapean pinnan saaminen aina haasteita. En ole tajunnut kuivata pintaa - siinä ehkä syy. Kiitokset vinkistä !

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen fiksu, olen kouluttanut keskimmäisen tyttäreni tekemään tätä herkkua. Isänsä oli lievästi hämmästynyt, kun tytär kyseli verstaalta lämminilmapuhallinta. Järeä kone keittiöön ja menoksi, hyvin toimi ja herkkua on sen jälkeen saatu tasaisin välein... mmmm... anja

Anonyymi kirjoitti...

Et varmaan halua paljastaa, mistä nahkamekko on kotoisin? On jäänyt 'vaivaamaan'!!! yst terv Maria-Terttu Lindfors