21.2.2013

Pilattu maito -dokkari tänään Ylellä klo 20.00
Noora Shinglerin tiedonjanoiset hampaat pureutuvat tänään illalla maitoon. Odotan Pilattu maito -dokkaria innolla, itse kun lukeudun niihin tyyppeihin, jotka eivät neuvolan suosituksesta huolimatta ole koskaan juoneet kaupan maitoa. Vietin skidinä kesäni maatilalla, jossa maito nautittiin suoraan tankista, siitä tykkäsin. Kermaa saatiin kuorimalla maidon pinnalle noussut kerma, siitä tykkäsin myös.

Kovasti pelottelivat, että napsahdan poikki jollen usko ja juo, litraa päivässä. Yhä olen kasassa, onnekseni äitini ymmärsi että kalsiumia saa muualtakin kuin Valiolta.

Tatun ja Patun Suomi -kirjassa on naseva puhekupla. Suomi on se maa, jossa aikuisetkin juovat maitoa. 

Avaa siis töllö tänään klo 20.00 ja ahmi infoa maidosta.

Iso peukku Nooralle, sinunlaisiasi tarvitaan! Kuva on napattu päivänä, jolloin Noora käväisi Raflassa uunituoreen Marjoja & maskaraa-kirjansa kanssa. Kirja on yhä kovin ajankohtainen, suosittelen lukaisemaan.

Ps jos ohjelma meni ohi, tsekkaa se Yle Areenasta

5 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Kiitti puffista Hanna! :) Tuolta löytyy jos/kun ohjelma meni jollain ohi: http://areena.yle.fi/tv/1803382

Hanna kirjoitti...

Ei kestä kiittää, tulin juuri kotiin ja painun Areenan pariin! lisäsin tuon linkin postaukseen, kiitos!

Maire kirjoitti...

Kiitos tästä vinkistä! Ohjelma, jota täällä meillä katseltiin sormi rec-nappulan päällä, oli aivan loistava. Ihanaa, että maitotuottajat saivat kerrankin puheenvuoroa ja ihmiset tietoisuutta raakamaidon hyödyistä.

Kuluttaja mielikuvien syövereissä kirjoitti...

Tässä oma näkemykseni asiasta:

Nähty - pilattu maito

Mielestäni dokumentti oli perustellusti täyttä roskaa ja on ikävää, että meidän veronmaksajien rahoja tuhlataan moiseen epätieteelliseen humpuukiin ja turhan päiväiseen hysterisointiin ja demonisointiin. Lienee syömishäiriöisiä jo aivan muutenkin liikaa, ilman moista turhaa pelottelua.

Hanna kirjoitti...

Kiva kuulla että ohjelma kiinnosti, minustakin se oli täynnä mielenkiintoista asiaa.

Kiitos linkistä, huomaan että sinulla on vahva mielipide asiasta, miksi siis et antaisi muillekin oikeutta omaan mielipiteeseensä?
Raakamaito lienee se taho, jota on demonisoitu, Valiolla on nähdäkseni ihan hyvät oltavat kansan silmissä, Kiira Korpi ja kaikki, jotta teinaritkin uskoisivat maidon olevan välttämätön kalsiuminlähde. Mielestäni suosituksia (kuten esimerkiksi neuvolan 7 dl rasvatonta maitoa skidille päivässä) on hyvä kyseenalaistaa, jollekin kun se neuvolantäti saattaa olla ainoa auktoriteetti, jonka mukaan ruokaympyrä kootaan. Miksi ei kuuntelisi kehoaan ja söisi siten, että voi hyvin?