13.6.2011

Basilikaöljy tomaattien huntuna


DSC00564Laita morttelin pohjalle karkeaa suolaa, revi sekaan iso kasa basilikaa ja anna nuijalla kyytiä. Riittää että rikot basilikan ja saat aromit esiin, koostumuksesta ei ole tarkoituskaan tulla aivan hienoa. Kaada mukaan  iso loraus laadukasta oliiviöljyä ja rouhi perään mustapippuria.

Kaada basilikaöljy pestyjen, viipaloitujen tomaattien päälle ja nauti tomaattisalaatti lisukkeena taikka välipalana, tuoreen leivän kera.

Heittäkää kommenttiboksiin omasta mielestänne paras tapa nauttia punaposkisia tomaatteja!


6 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

En tiedä onko paras, mutta ainakin nostalginen :) Nyt 93-vuotias mummuni syö tomaatin sokerin kanssa: tomaatti halki ja hienoa sokeria päälle. Mulla on jopa mielikuva, että herkku syötäis sitten kahvilusikalla, mutta voi olla että muistan väärinkin, sen verran hankalaa se saattaisi olla...

Tuuli kirjoitti...

Mm, kuulostaapa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta, kiitos vinkistä Hanna!

Tomaatit ovat niin herkullisia nyt. Omat lempparini syntyvät uunissa paahtamalla. :) (http://tuulinviemaa.blogspot.com/2011/06/opiskelun-valttelya-osa-4872-ja.html)

Anonyymi kirjoitti...

Perinteinen tomaatti-sipulisalaatti pippurin ja öljyn kanssa on hyvää, ja vielä parempaa jos viipaloi joukkoon myös mozzarellaa. :) Kaikki ainekset pääsee maistumaan, kunhan ei käytä niitä kaikkein väkevimpiä sipuleita.

Mutta parhaimmillaanhan tomaatti on omasta kasvihuoneesta poimittuna ja samantien pihamaalla syötynä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tällä hetkellä mehuna, sillä olen kolmatta päivää Vogelin nestepaastolla juu... ihan siksi, että saan muutaman kilon pudotettua, ennen kummipojan rippijuhlia... että mahtuu mekko kiinni juu...

Mutta tomaateista vielä, muistan ajan, jolloin ympäri vuoden ei saanut kotimaisia tomaatteja.. Kun ne sitten kesällä tulivat kauppoihin tai äidin lasin alla kasvattamat punehtuivat, söin niitä niin raivona, että suu meni rikki haposta... että ne maistuivat hyvälle ihan sinällään... anja

I May Say kirjoitti...

Ota pala kunnollista ruisleipää. Levitä päälle voita. Pese tomaatti. Haukkaa palanen leipää. Ja haukkaa perään tomaatin kyljestä. Parhautta.

Hanna kirjoitti...

Ihani tomaattitarinoita, kiitos niistä!