20.6.2011

Ihana pähkinäpuoti


DSC01526



DSC01525


DSC01529




DSC01539



DSC01535





DSC01550


Fanaattisena pähkinöiden suurkuluttajana satuin tänään vahingossa oikaisseeksi Vuorimiehenkadun kautta, josta löytyi pienehkö aarreaitta. Jaksaisin keskustella ruoasta loputtomiin, sen tietävät kaikki jotka minut tuntevat. Tänään sain juttuseurakseni Tostadan Tiinan, joka kertoi Barcelonassa sijaitsevasta paahtimosta, jonka uunissa siemenet ja pähkinät saavat ylleen taianomaisen maun ja vaikuttavat nauttijaansa pelkästään positiivisesti. Hullaannuin ja ostin useamman ruskean paperipussillisen kotiin.

Yllätyin, kuinka puhtaalta pinjansiemen voikaan maistua, näistä puuttuu täysin se kummallinen jäkimaku joka joissakin pinjansiemenissä on. Maistuu siltä kuin työntäisi päänsä havumetsään sateen jälkeen ja nuuhkisi oikein syvään. Odotan että pääsen testaamaan tätä pestossa ja salaateissa. Kurpitsansiemenet pääsevät leipätaikinaan ja tomaateista tulee..

Takaisin kauppaan, siellä oli luomupähkinöitä, maistiaisia, uusia tuttavuuksia, kämmenen kokoisia kurpitsansiemeniä, havumetsän makuisia pinjansiemeniä, mahtavia manteleita, pistaasipähkinöitä ja säilöttyjä tomaatteja. Tomaatteja, joille kuulemma menetän sydämeni. Keittiö houkuttelisi nyt niin kovin, mutta illaksi on muita suunnitelmia. Ehkä huomenna, viimeistään juhannuksena, pääsen noiden helmien kimppuun.

Käykää toki Tostadassa, kaikki te joita pähkinät, tomaatit ja hyvä ruoka puhuttelee.

Tostada
Vuorimiehenkatu 20


7 kommenttia:

Jii kirjoitti...

Kiitos vinkistä, täytyy yrittää muistaa, kun sopivalla suunnalla liikun.

Nina kirjoitti...

Voih, tuonne on mentävä hetimiten maistelemaan! Käyn säännöllisin väliajoin tyhjentämässä Punnitse ja Säästä -liikkeen pähkinälaareja joten uusia paahtoja olisi kiva päästä maistelemaan.

Pullopostia kirjoitti...

Hinnat on ainakin kohdallaan!

Anonyymi kirjoitti...

äh mikä katkeruus iski, olen superallerginen pähkinöille :( näyttää ja kuulostaa ihanalta!

Tuulia kirjoitti...

Voi että, nyt kuulostaa niin hyvältä! Harmi että tuo ihana paikka on aika kaukana. :( Muuten lähtisin sinne heti!

Lotta kirjoitti...

Kuulostaa liian hyvältä. Pakko päästä heti vierailemaan ja ostoksille.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Visiteerasin liikkeessä tänään ja voi ihanuus mikä taivas siellä odotti!! Niin ihania herkkuja lähti mukaan kotiin ja nyt vaan pähkinöitä napostelemaan :) -Marika