2.4.2012

Kaalimaan kakaran juhlapäivä


Sain aamulla viestin tukkukauppiaalta, ensimmäiset varhaiskaalit ovat saapuneet. Huomenna ne matkustavat lähetin hellässä otteessa Raflaan. Aion olla siellä kytiksellä ja nipistää osani.
Kevätkaali täyttää lautasestani leijonanosan, monen monta kuukautta tästä eteenpäin. Yksi tapa nauttia varhaiskaalia löytyy täältä.

Rouskis vaan ja ääntä kohti.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Hanna,

Kiitos hienosta blogistasi, jota ylläpidät - sitä on mukava seurata.

Voisitko joskus kertoa hieman taustastasi? Miehesi ilmeisesti omistaa Rafla-ravintolan, mutta onko sinulla siinä osuutta ja miten sinä olet alalle ajautunut?

Olen jo tovin seurannut blogiasi, mutta ilmeisesti en tarpeeksi kauan.

- Henkka

Hanna kirjoitti...

Kiitos Henkka viestistäsi.

Olen opiskellut ravintola-alaa, olen ravintolaesimies koulutukseltani, tarjoillut, caterannut ja tehnyt töitä viimeiset vuodet ravintolapäällikkönä, kunnes tulin raskaaksi ja luovuin salityöskentelystä.
Raflan perustimme siis yhdessä mieheni kanssa, kuusi vuotta sitten.
Maxill on myös hänen omistuksessaan, sielläkin on tullut kulutettua lattioita - työskentelin siellä jo vuonna 2000. Aikaa ennen kuin olimme toisemme tavanneet romanttisessa mielessä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä kaali tulee?

Hanna kirjoitti...

Italiasta nämä ensimmäiset, sitten Unkarista. Unkarin kaali on kuulemani mukaan parempaa, se saattaa saapua jo ensi viikolla.

Jonna kirjoitti...

Oi kaali! Minä kyllä taidan jäädä odottelemaan kotimaista, kohta sitäkin saa. Kevät kuluu niin nopeasti!

Pipa kirjoitti...

Ihana kaali ja ihana resepti. Kiitos muistutuksesta, täytyykin tehdä taas.... saavillinen :)

Hanna kirjoitti...

Jonna, kyllä sitä kannattaakin odottaa. Ei tämä Italian tuliainen ollut mistään kotoisin. Perhana.

Saavillinen on juuri hyvä mitta kaaliruoille ;)

Norppa kirjoitti...

Olipa hyvän kuuloinen resepti! Kiitos siitä! Kaalista tuli mieleen, että onko sinulla jotain erinomaista coleslaw-reseptiä?

Oli muuten kiinnostavaa lukea taustastasi tuossa aiemmassa kommentissasi. En tiennytkään, että olet ollut Raflaa perustamassa. Se on todella ihana ravintola, lista on Stadin paras!

Hanna kirjoitti...

Onhan minulla, laitan sen tänne heti kun ne arvon kotimaiset kaalit suovat saapua luoksemme. Joo, Rafla oli ensimmäinen yhteinen ravintolalapsemme, siksikin siitä jaksaa jauhaa. Joskus vähän liiaksikin..
Ja kiitos kehuista, vien terveiset sinne minne ne kuuluvat, eli keittiöön.