17.6.2011

Pasta carbonaraDSC01035DSC01047DSC01055DSC01070


Erottele kananmunan keltuaiset kulhoon, kaksi tai kolme keltuaista, riippuen munien koosta ja syöjien määrästä. Kaada mukaan loraus öljyä, raastettua pecorinoa ja parmesania ja mustapippuria myllystä. Sekoita, tai anna jälkikasvun sekoittaa, kuten kuvassa tapahtuu.

Paista pannulla muutama viipale suikaleiksi leikattua pancettaa, kuivaa suurin osa rasvasta talouspaperiin paiston jälkeen jotta pasta ei ui rasvassa. Annan pekoninkin sitä paistaessani huilata hetken talouspaperin päällä, rapsakkuus säilyy paremmin.

Keitä spagetti ohjeen mukaan, suolatussa vedessä.

Laita pancetta takaisin pannulle, kuumenna hiukan ja lisää ruokalusikallinen vettä pannulle, sekoita muna-juustoseos sekaan ja kaada mukaan siivilöity pasta. Sekoita ja nosta kuumennettuun kulhoon, raasta päälle vielä parmesania ja rouhi mustapippuria, tarjoile välittömästi.


DSC01107
DSC01099

Herkullista viikonloppua, arvon lukijakunta!

8 kommenttia:

JT kirjoitti...

Sun ruokapostaukset on kyllä vailla vertaansa! 8)
T

Sissi kirjoitti...

Nami nami testiin. Sul on parhaat reseptit evö!

Outi kirjoitti...

Eilen tehtiin TAAS makaronilaatikkoa sinun ohjeellasi. Se on vaan niin nam ja nopea. Lapsikin tykkää :) Nyt täytyy kokeilla tätäkin..olen tehnyt aika erilaisella ohjeella carbonaraa aiemmin.
Kiitos Hanna arjen inspiraatiosta :)

Mia kirjoitti...

Olisiko mahdollista saada tuo mainio ja helppo makaronilaatikon ohje, meillä kun juuri opetellaan kokkailemaan helppoa kotiruokaa lapselle ja koko perheelle?
Yritin etsiä sitä arkistosta mutta en jostain syystä löytänyt.. tosin kaikkea muuta herkullista kyllä löysin, kiitos siitä Hanna!

Anonyymi kirjoitti...

Mia, itse löysin ohjeen uudelleen kun laitoin blogin vasemmassa yläkulmassa olevaan hakukenttään sanan "makaroni". Näyttää kyllä todella hyvältä!

-mm

Hanna kirjoitti...

Kiitos kiitos, hauska kuulla!

Kiitti Sissi, tämä(kään) tuskin voi epäonnistua ;)

Hyvä Outi, eikö vaan ole parhautta kun sen munamaidon voi vaihtaa hiukan erilaiseen meininkiin, johan hyppää arjen klassikko taas uusille urille. Ilo olla inspiraationa, kiitos kauniista sanoistasi.

Mia, löysitkö reseptin? kiitos mm avusta, olin saaressa ja pois tietokoneeen ulottuvilta, siksi en päässyt aiemmin vastaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Heissan,
kaipaamani ohje löytyi!
Lämmin kiitos mm ja Hanna sekä oikein hyvää Juhannusta!
t. Mia

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Löytyisikö joltakulta viinisuositusta Pasta Carbonaralle?

Kiitos Hannalle ihanasta blogista!